Schrijven om niet te vergeten

Het mooie verhaal dat in je hoofd zit en wat je met andere wilt delen. Het boodschappenbriefje waarmee het huishouden iets soepeler loopt omdat de voorraad aanvullen goed verloopt. De prijs die je betaalt voor grote en kleine dingen even vastleggen om discussie te voorkomen. We schrijven wat af. Als we een pen kopen heeft die altijd werk te doen. Kleine en onbelangrijke dingen als een memo om de boodschappen niet te vergeten. Tot de grootse dingen in het leven als een huwelijksakte of een koopovereenkomst voor een woning. Een balpen komt er nog licht aan te pas.

Weloverwogen handtekening

Voor de grote zaken in het leven komt er een notaris aan te pas. Je tekent daar een document die veel in je leven kan bepalen. De koop van een dure woning is geen sinecure. Dat is een weloverwogen beslissing met grote gevolgen. Financieel en sociaal. Met een bijzondere ondertekening bezegel je een afspraak die ertoe doet. Een pen van dertien in een dozijn doet afbreuk aan de ernst van de zaak. Met een handtekening die je zet met een Parker vulpen bevestig je het gewicht van deze stap. Oppervlakkigheden zijn nu ongepast. Grote en dure dingen vragen om een waardevolle ondertekening.

Kleine lettertjes

Lees eerst en overweeg eerst de kleine details van een contract of document. De spreekwoordelijke kleine lettertjes kunnen verrassingen zijn als er gedoe van komt. Niet op de hoogte zijn van de minder zichtbare afspraken kan je duur komen te staan. Of het nu gaat om een energiecontract, arbeidsovereenkomst of koopcontract; zorg dat je op de hoogte bent van het complete geheel voordat je met cross pens een afspraak definitief vastlegt. Spijt achteraf is zo zuur. En vaak onbetaalbaar duur. Eerst lezen en dan pas tekenen voorkomt vaak een heleboel leed.