Kies altijd voor goede remmen

Een e-bike komt voor in veel verschijningsvormen. Hierbij kun je denken aan een dames- of herenmodel waarbij de laatste een extra horizontale stang heeft ter versteviging van het frame zodat het meer gewicht kan dragen.

Elektrisch in verschillende uitvoeringen

Mocht je nu denken dat hier de verschillende modellen mee ophouden dan is dat zeker niet het geval. Een elektrische fiets kan bijvoorbeeld ook een seniorenfiets, een transportfiets, een speed pedelec of een stadsfiets zijn. Welk model je ook kiest, ze hebben allemaal een hulpmotor waarmee je ondersteund wordt tijdens het trappen.

Mogelijke remmen op een elektrische fiets

Damesfietsen

Een e-bike heeft uiteraard ook goede remmen nodig, zeker als je met een behoorlijke snelheid fietst. Er komen net als bij gewone fietsen verschillende remsystemen voor. Je kunt een keuze maken uit schijfremmen, V-brakes en rollerbrakes. Bij de schijfremmen zitten er, zoals de naam al doet vermoeden, schijven op de wielen die zo de fiets afremmen. Dit systeem werkt goed en je hoeft maar weinig inspanning te leveren om te remmen maar het systeem kost wel wat. Als je kiest voor V-brakes dan zijn deze wel goedkoper dan de andere twee systemen maar ze hebben daarentegen ook meer onderhoud nodig. Bij dit remsysteem worden er remblokjes tegen de velgen van de fiets aangeduwd waardoor deze afremt en tot stilstand komt. Als laatste remsysteem kun je ook kiezen voor rollerbrakes. Deze werken met kleine kogeltjes die tegen de naaf worden aangeduwd. Dit systeem wordt veel gebruikt omdat het onderhoudsvriendelijk is. Daarnaast hoef je ook geen enorme druk uit te oefenen op de remmen zodat het makkelijk gaat en je snel stil staat.

Kijk en informeer wat er mogelijk is

Welke remmen je kiest hangt deels af van het model e-bike dat je uitzoekt maar zeker ook van je persoonlijke voorkeur. Bepaalde e-bikes worden standaard met een bepaald remsysteem uitgerust maar als je liever een ander systeem hebt informeer je het beste even naar de mogelijkheden. Een e-bike wordt afgemonteerd en klaar voor gebruik thuis afgeleverd dus als je een bepaalde voorkeur voor remmen hebt kunnen er nagenoeg ook altijd de remmen naar jouw keuze op gemaakt worden.