Geniet met Pasen van een zelfgemaakt Paasbrunch

Brunch is een leuke manier om samen de Pasen te vieren met vrienden of familie. Er zijn talloze mogelijkheden om de brunch aan te kleden, van klassieke opties zoals croissants en eieren tot gezonde alternatieven zoals quinoa-bowls en smoothies. Hieronder volgen enkele ideeën voor een gevarieerde brunch. En natuurlijk kan de paas chocola niet ontbreken. 

Tafelaankleding

Tafelkleden zijn een belangrijk onderdeel van de Paas tafelaankleding. Je kunt kiezen voor een wit of geel tafelkleed, of een tafelkleed in pastelkleuren. Dit geeft uw tafel een frisse en vrolijke uitstraling. Bovendien, het zorgt voor een nette achtergrond voor uw decoratie. Je kunt ook een tafelkleed met paasafbeeldingen erop. Hou dan wel de rest van de tafel rustig.

Net als bij tafelkleden, kunt u ook voor servetten in pastelkleuren gaan. U kunt ze opvouwen als een ei of op een originele manier op de borden leggen. U kunt ook een servetring gebruiken in de vorm van een Paashaas of een Paasei. Zet er klein konijntje of kuikentje naast voor de sier. Maak de tafel af met kleine chocolade paaseitjes naast de borden. 

Wat serveer je tijdens een brunch

Je kunt bijvoorbeeld croissants of brioche serveren met verschillende soorten jam en boter. Of wat dacht je van een frittata met groenten en kaas? Vergeet ook het drinken niet. Thee, koffie en sinaasappelsap is altijd lekker bij een brunch. Maar denk ook is aan een chique versie met een lekker wijntje. Zorg dat er voor iedereen wat lekkers op tafel sta. Experimenteer met verschillende zoete en hartige gerechten. Ook kun je naast de ongezonde gerechten een gezonder alternatief bieden. 

Hieronder een paar gerechten die geserveerd kunnen worden tijdens de brunch:

– Croissants met boter of jam
– Omelet met groenten en kaas
– Brioche met fruit en slagroom
– Scrambled eggs met spek en ui
– Quiche
– Toast met avocado en poached eieren
– Muffins
– Taart
– Vers fruit

Uiteraard kunnen de geschilderde hardgekookte eitjes niet ontbreken. Laat de kinderen mooie eieren decoreren. Wanneer de tijd ontbreekt kun je de eieren in een verfbadje leggen. Maak zelf pastelkleurige eieren en zet ze op tafel in een mooie schaal. Dit is niet alleen lekker maar ook decoratief. 

De bovenstaande ideeën zijn slechts een greep uit de talloze opties die er zijn voor een brunch. Voel je vrij om te experimenteren met verschillende ingrediënten en smaken. Het belangrijkste is dat je samen een leuke tijd hebt.