Je waardering uitspreken naar zakenrelaties? Verras ze met relatiegeschenken

Relatiegeschenken

In welke sector je ook een bedrijf runt, het kan niet anders of je bent in grote mate afhankelijk van een goede en duurzame samenwerking met zakenpartners. Er zal je dan ook veel aan gelegen zijn om deze samenwerkingsverbanden op een zo goed mogelijk niveau te houden. Uiteraard doe je daarvoor elke dag weer je best, maar soms is er niets mis mee om iets extra’s te doen. Dit doe je bijvoorbeeld (en bij uitstek) door af en toe relatiegeschenken te overhandigen aan je belangrijkste partners. Zo’n relatiegeschenk is in principe een cadeau waarvan je niet verplicht bent om het te geven. Het gebaar dat hiervan uitgaat is dus sowieso al mooi. De belangrijkste redenen om aan dit verschijnsel mee te doen worden hieronder verder verduidelijkt.

Relatiegeschenken

6 goede redenen om aan relatiegeschenken te doen

Dit zijn over het algemeen de belangrijkste redenen om aan relatiegeschenken te doen:

  • Je hoopt hiermee vanzelfsprekend ten eerste het proces van wederkerigheid in werking te stellen. Oftewel, het beoogde effect is en blijft dat men ook in de toekomst weer kiest voor jou als zakenpartner.
  • Het kan ook simpelweg zijn als dank voor een geslaagde en afgeronde samenwerking.
  • Met relatiegeschenken kun je ook werken aan je naamsbekendheid. Heb je dit als doel, dan ga je doorgaans voor kleine en goedkope producten die je vervolgens in grote getalen uitdeelt.
  • Om het contact warm te houden met zakenpartners waar je de laatste tijd weinig contact meer mee hebt gehad. 
  • Omdat het leuk is om zo nu en dan iets weg te geven en een ander daarmee een goed gevoel te bezorgen.
  • En tenslotte kun je een relatiegeschenk overhandigen aan relaties omdat je simpelweg niet wilt achterblijven ten opzichte van je concurrenten.